WoodWorks Yoga Arnhem | Gratis Proefles? Maak een afspraak! - Hatha Yoga
 

Hatha Yoga

Hatha Yoga voor een sterker bewustzijn

Wat is Hatha Yoga?

Als één van de eerste yoga stijlen in Nederland vormt deze yoga stijl vaak de basis voor andere vormen. Ha Tha betekent eigenlijk de verbinding tussen de zon (activiteit) en de maan (innerlijkheid). Het doel binnen deze stroming is om deze verbinding sterker te maken en bewustzijn te creëren van het lichaam en de geest door middel van lichamelijke oefeningen (asana) en het controleren van de ademhaling (pranayama). Hatha Yoga geeft je de handvatten of houdingen die resulteren in een sterkere gewaarwording van het lichaam en een versterkte verbinding met de geest. Bij veel yogavormen worden adjustments, ofwel aanpassingen, gegeven door de docent. Echter bij Hatha ligt de rol van de docent veel meer in het geven van een richting en energie. Een docent heeft daarmee een meer begeleidende rol en gebruikt hij aanmoedigingen om iets teweeg te brengen. Het verschil met dynamische yoga is dat houdingen langer worden aangehouden om het lichaam de tijd te geven om te wennen aan een positie. Daarmee is Hatha Yoga een relatief rustige vorm van Yoga.

Yoga en Pilates

Voor wie is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is voor iedereen die wat meer bij zijn of haar lichaam wil stilstaan. Als je goed luistert, geeft je lichaam veel signalen waar we in het dagelijkse leven vaak aan voorbij lopen. Je neemt tijdens Hatha Yoga tijd en aandacht om even stil te staan bij je lichaam en te zoeken naar de connectie. Houdingen worden tijdens Hatha relatief lang aangehouden. Zo is er tijd voor je lichaam om zich aan te passen aan de houding. Wat er vervolgens gebeurt is dat het lichaam op bepaalde manier reageert. Op deze manier ontdek je snel energieblokkades of fysieke blokkades van het lichaam. Deze vorm is geschikt voor iedereen die blokkades voelt en deze wilt verkennen. Door middel van gecontroleerde ademhalingen en grensverleggende houdingen zal het lichaam in veel gevallen knelpunten aangeven. In veel gevallen lossen de blokkades vanzelf op bij het geven van genoeg aandacht.

Hatha Yoga bij WoodWorks Yoga

WoodWorks Yoga verzorgt zowel groepslessen als privé lessen in Hatha Yoga. Onze gespecialiseerde docenten helpen je aan oefeningen om te ontspannen, blokkades te vinden en deze op te lossen. De uitgebreide aandacht en focus die je krijgt van onze docenten helpen je op een verantwoorde manier ontspanning en energie te vinden, Mocht je dit een keer willen uitproberen dan is het altijd mogelijk om een proefles bij ons te volgen.

Meld je aan voor een proefles Hatha Yoga bij WoodWorks

Ben jij ondertussen geïnteresseerd geraakt? Neem dan snel contact met ons op en vraag een proefles Hatha Yoga aan! U kunt contact met ons opnemen via info@woodworks.nl. We zien je graag snel tijdens één van onze Hatha Yoga lessen!

Yoga Pilates Arnhem