06 - 244 399 80
 

onze docenten

Mirte Vos

“Je daagt jezelf uit, leert voelen waar je grenzen liggen.”

Contact

Lesrooster

Maandag 10:00 – Kundalini yoga

Over Mirte

Vijf jaar geleden kwam ik tijdens een moeilijke periode per (on)geluk in aanraking met Kundalini Yoga. Ik zat thuis met een flinke onderwijs-gerelateerde burn-out. Ik voelde me uitgeput en angstig. Kundalini Yoga veranderde mijn leven. Het consistent, iedere dag doen van yoga en meditatie hebben me veel liefde, bezinning, discipline en innerlijke kracht gegeven. Het bracht me dichter bij mezelf en in contact met mijn ziel. Het was niet altijd een makkelijke weg, maar zó waardevol. 

De transformerende kracht van deze yogavorm deel ik nu met passie met de mensen in mijn lessen en yoga specials. Ik ben KRI (wereldwijd) gecertificeerd en heb de KY opleiding gevolgd bij Gurumarka Khalsa. Naast Kundalini Yoga geef ik intussen ook weer met veel plezier en energie geschiedenis- en meditatielessen op een middelbare school (voor individuele begeleiding van jongeren met stress of faalangst klachten: stuur even een mailtje naar mirtevos@gmail.com). 

Door mijn les wil ik mensen een rustpunt in de week bieden, ze door beweging en bezinning dichter bij zichzelf laten komen. De lessen worden gegeven in kleine groepen met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een dynamische, afwisselende en diepe vorm van yoga die je helpt omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals stress, een overvloed aan prikkels en malende gedachten. Door de combinatie van fysieke oefeningen, meditaties, ademhalingsoefeningen, ontspanning en mantra vergroot je al snel je vitaliteit, bewustzijn en intuïtie.

De lessen werken rechtstreeks op je hormoon- en zenuwstelstel en helpen om blokkades op te heffen, dieper te ontspannen en je blik te verruimen. Het brengt balans en biedt ervaringen van rust, energie en gelukzaligheid. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met yoga, je voelt de werking direct.

Voor wie is deze yogavorm geschikt?

Omdat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo werkt is deze yogavorm geschikt voor mensen van alle leeftijden en alle lichaamstypes. Je daagt jezelf uit, leert voelen waar je grenzen liggen. 

Kundalini Yoga kan ondersteunend werken bij o.a. de volgende uitdagingen:

  • Omgaan met hoog sensitiviteit
  • Stress en burn-out klachten
  • Faalangst en perfectionisme
  • Gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen
  • Neiging tot over-analyseren
  • Neerslachtigheid
  • Fysieke klachten zoals rugpijn, stijfheid, spanning in schouders en hoofdpijn