Docent: Maarten van der Woude - Woodworks Yoga
 

Onze docenten

Maarten van der Woude

“Oefening baart kunst, kracht door toewijding!”

Woodworks_sept2022[websize]-49

Over Maarten

Op latere leeftijd heb ik yoga ontdekt, vanaf de allereerste les op de plaatselijke sportschool voelde ik dat hier iets speciaals aan de hand was. Zo flexibel als een ijzeren pijp, m’n knieën aanraken was al een heuse uitdaging. In die tijd kampte ik met behoorlijk overgewicht, en de docente van dienst zag er zó fit en vitaal uit dat ik besloot om het een bepaalde periode te gaan doen.

Het eerste jaar was een worsteling, wilde zo vaak als kon een les volgen. Moest vaak achteruit de trap af van de spierpijn, maar m’n lijf wist dat dit goed was om te blijven doen. Ondertussen bewuster gaan eten, en tijdens dit hele proces 25 kilo afgevallen. Totdat dezelfde sportschool het idee opperde om misschien les te komen geven. Niet zonder gedegen opleiding was mijn gedachte, en zo geschiedde.

Uiteindelijk mijn baan opgezegd om fulltime yogadocent te kunnen zijn. Elke dag opnieuw sta ik ‘s ochtends vroeg op mijn matje om mezelf te blijven ontwikkelen.

Alles wat daar gebeurt neem ik mee naar jullie, mijn leerlingen. Creatieve flows, op het ritme van je adem, Vinyasa Yoga. Langzaam langs houdingen op een verantwoorde wijze zodat lichaam en geest klaar gemaakt worden om misschien wel in een houding terecht te komen waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen.

Vinyasa, bewegen op het ritme van je adem, organisch van de ene houding naar de andere. Verschillende adem oefeningen helpen het lijf en hoofd om samen met de asanas misschien wel in een bewegende meditatie te komen.

Martine van Mook

 “Practice yoga to get better at living!”

Over Martine

Ergens in de tweede helft van 2016 stapte ik voor het eerst de mat op. Voorzichtig, aarzelend maar vooral ook hoopvol en nieuwsgierig. Op dat moment zat ik diep in een burn-out; ik was mentaal, energetisch en fysiek totaal opgebrand. Ik voelde dat het roer om moest en na een paar proeflessen merkte ik dat mijn overtuiging “Yoga is niets voor mij” begon af te brokkelen.

Die uurtjes op de mat kwam ik uit mijn hoofd en leerde stap voor stap te ontspannen. En ik nam dat ook mee in het dagelijks leven náást de mat.
Ik heb ervaren hoe ik mede door yoga te beoefenen heb geleerd om te ontspannen tijdens inspanning, te voelen hoe ik het beste voor mezelf zorg en om zonder over mijn grenzen te gaan ze wel te verleggen.

Mentaal ben ik veerkrachtiger dan ooit. Lichamelijk ben ik sterker en mobieler dan ik ooit was en de 14 kilo die ik ben verloren komen er ook niet meer aan. En de energie die ik nu heb zet ik met alle liefde in om door te geven aan anderen wat yoga mij gebracht heeft. Dat voelt voor mij als een groot voorrecht.
Een quote waar ik veel inspiratie uit haal is:

Don’t practice yoga to get better at yoga; practice yoga to get better at living!

Martine Docent bij Woodworks Yoga

Annemarie Prince

Yogadocent Annemarie Woodworks Yoga

Over Annemarie

Hoe is Annemarie met yoga in aanraking gekomen? Verrassend genoeg was Annemarie niet altijd een yogaliefhebber. Haar eerste passie was hardlopen wat bestond uit langeafstandslopen en uiteindelijk meedeed aan een marathon.

Pas toen haar derde kind op komst was, probeerde ze een power yogales in een plaatselijke sportschool. Ze beschreef het als een goede uitdaging qua adem, kracht, flexibiliteit, focus en dynamiek. Het voelde als thuiskomen naarmate ze vaker ging; het gevoel van kalmte en helderheid dat ze na die lessen voelde was magisch, maar dit was niet altijd het geval tijdens de lessen.

Sinds ze haar liefde voor yoga ontdekte, heeft ze meer dan 500 uur hands-on training gehad. Haar eerste opleiding bestond uit een lerarenopleiding van 100 uur en daar stopte ze niet.

Annemarie heeft diverse trainingen gevolgd, waaronder pilates, poweryoga 1&2, Ashtanga yoga USA, personal flexibiliteitstrainer, personal flexibiliteitstrainer Pro cursus, pole fitness 1 t/m 3, TRX Trainer en yin yoga. Ze is ook een gecertificeerde ACE (American Aerobic Teacher) trainer. Daarnaast heeft Annemarie veel ervaring in trainingen, maar ook in veel landen. Ze heeft over de hele wereld gewoond en spreekt vloeiend Engels, Duits en Nederlands. Toen ze naar Curaçao verhuisde, nam haar yogacarrière een nieuwe wending. Ze bereikte meer dan haar oorspronkelijke doelstellingen tijdens haar zes jaar daar. Annemarie had een kleine studio die uiteindelijk uitgroeide tot een gemeenschap. Haar studenten werden niet alleen geïnspireerd door Annemarie, maar ze ontdekten ook dezelfde liefde, passie, helderheid en magie die ze had toen ze voor het eerst met yoga begon. Maar daar bleef het niet bij; De studenten van Annemarie waren zo geïnspireerd dat ze, toen ze in september 2021 terugkeerde naar Nederland, haar praktijken voortzetten.

Annemarie zocht een studio waar ze haar beoefening kon voortzetten en vond Woodworks yoga, waar ze nu haar beoefening en lesgeven voortzet.

ACE (Amerikaanse allround Aerobic Teacher)

Perfecte pilates

Pilates na corona

Docent Poweryoga

Paalfitness docent 1, 2, 3 gevorderd

TRX – Trainer

Ashtanga-yoga (VS)

Trainer persoonlijke flexibiliteit

Leen Kanis

“Ik voel me altijd heerlijk na een yogales!”

Over Leen

Mijn naam is Leen Kanis (35 jaar) en ik ben gecertificeerd yoga docente (erkend door Yoga Alliance RYS-500) en massage therapeut. Mijn interesse voor yoga, meditatie en ander lichaamswerk werd rond mijn 20e gewekt toen ik op zoek ging naar een manier om om te gaan met stress. In die tijd beoefende ik fanatiek Pilates en los daarvan mediteerde ik.

Toen ik erachter kwam dat deze twee in een yogales samen kwamen was mijn passie geboren. Ik voel me altijd heerlijk na een yogales! Yoga is voor mij de ultieme manier om uit mijn hoofd te komen en rust te vinden in lichaam en geest. Door mijn lichaam schoon en fit te houden ontstaat van nature een voorkeur voor gezond voedsel en kan ik signalen van stress eerder opmerken. Yoga werd steeds meer een manier van leven dan alleen een work-out.

Dit leidde ertoe dat ik 7 jaar geleden mijn baan heb opgezegd om me fulltime te richten op yoga en de opleiding tot therapeut. Op dit pad kwam ik de liefde van mijn leven tegen (ook een yogi) waar ik inmiddels 2 zoontjes mee heb gekregen. Stijlen waarin ik lesgeef zijn: Ashtanga Vinyasa, Vinyasa Flow, Yin Yang Yoga, Yin Yoga en Restorative Yoga. In mijn lessen besteed ik graag aandacht aan ademwerk en zodra het kan pas ik Reiki toe tijdens een yin les of geef ik een korte massage tijdens de eindontspanning.

Yoga Docent Leen Woodswork Yoga

Kim van Ulzen

“Alles verandert”

JL1_6721

Over Kim

Je lijf liegt nooit. Het leren verstaan is een kunst. Ik geloof dat Yoga ondersteunt om meer gewaar te kunnen worden wat je lijf je wil vertellen. Je lijf krijgt letterlijk meer ruimte, en dus ook alles wat door je lijf gaat. Weerstand, gelukzaligheid, verdriet, agressie, blijdschap. En deze emoties aankijken en vertrouwen dat alles weer verandert. Het klinkt makkelijker dan het is, het vraagt commitment en compassie. 

Toen ik vijf jaar geleden op voor het eerst op de yogamat stapte had ik geen idee dat het zoveel meer is dan een fysiek oefening. Ik voelde me letterlijk langer worden en zeker met het achterover buigen kreeg mijn hart zoveel meer ruimte, dat ik heb geleerd om er beter naar te luisteren. 

Ik krijg energie van mensen in hun kracht zetten. Eerst via diverse managementposities in de kinderopvang en de zorg, nu als systemisch coach en begeleider in individuele sessie of trainingen. Mensen in beweging zetten om persoonlijke groei te mogen ervaren. Jaren als aerobic instructrice, maar om dit ook als yoga docent door te geven heb ik lange tijd uitgesteld. Ik wilde vooral focus houden op mijn eigen yoga practice en de transitie die dit teweeg bracht bewust doormaken. Het leren luisteren naar mijn hart, hield in dat ik op persoonlijk vlak keuzes te maken had. Intuïtief voelde ik anderhalf jaar geleden dat de tijd rijp was om Yoga als levensfilosofie breder te integreren naast mijn begeleiderswerk, door het door te geven in groepslessen. Met Ashtanga yoga als basis heb ik ook de zachte kant van Yoga ontdekt..Waar ik ook prive ook meer balans heb aangebracht in mijn eigen mannelijke en vrouwelijke energie. Bewust terug naar een sterke basis geeft ruimte voor fysieke en mentale verdieping en groei. Ik neem je graag mee op je yoga reis. Tot binnenkort op de mat. 

Hatha 200hrs NeoYoga (Yoga Alliance)

Professioneel Coach (School voor Coaching) 

Professionele Communicatie (Phoenix, HBO post doc) Systemisch werk, NLP, Transactionele Analyse 

Eline Bijl

Manouk Hattenberg

"Ontdek de betoverende wereld van kinderyoga met Manouk Hattenberg, een gepassioneerde en ervaren kinderyogadocent. Laat je kinderen groeien in balans, kracht en zelfbewustzijn door middel van speelse en stimulerende yogasessies. Ontdek de vreugde van beweging en ontspanning voor jouw kleintjes met Manouk Hattenberg als hun gids."

Over Manouk

Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met yoga. Ik had het nodig om wat meer te ontspannen, en dit lukte goed tijdens een yin yoga les. Yin yoga voelde als thuiskomen in mezelf. Even de stilte opzoeken en alles om mij heen los kunnen laten. Mijn liefde voor yoga groeide met de dag. Telkens als ik een les had gevolgd dan voelde ik opnieuw mijn energie stromen, ik voelde stilte, rust en zachtheid.

Ik wist het zeker, na mijn studie wilde ik mezelf focussen op het yoga pad, en mezelf hierin verder ontwikkelen. Dit ben ik dan ook gaan doen. In 2019 ronde ik mijn yin teacher training af. Hierna deed ik een yoga nidra training, heb ik mijn kinderyoga certificaat behaald. En in de zomer van 2021 ronde ik mijn vinyasa teacher training af.

Inmiddels geef ik (sinds 2019) met veel plezier yogales. Lesgeven vind ik geweldig in mijn lessen zoek ik de stilte op, besteed ik veel aandacht aan voelen en tot jezef komen. Dat je altijd lief en zacht voor jezelf mag zijn, mag voelen wat er speelt, aandacht geeft aan je lichaam en aandacht geeft aan wat je nodig hebt. Want yoga herinnert mij eraan dat ik dit zelf mag doen. Zo hoop ik dit ook aan jullie door te kunnen geven.

Ik zie je graag een keer op de mat!

Charelle van der Hoek

Over Charelle

Yoga is al jaren onderdeel van mijn leven. Het begon ooit met het volgen van yogalessen in de sportschool en online. Maar toen ik een aantal jaren geleden in een burn out terecht kwam, ben ik tijdelijk als host gaan werken in een yogastudio in Haarlem (waar ik destijds woonde). Dit gaf me onbeperkt toegang tot de studio, waardoor ik elke dag (soms 2x per dag) in de Shala te vinden was. Zowel als host, als als deelnemer. Zo ben ik na mijn burn out de 200 hrs Vinyasa Teacher Training gaan volgen in Haarlem en ben me hierna blijven verdiepen in yoga en het lesgeven van yoga.

Yoga heeft me geholpen (en helpt me nog steeds) inzicht in mezelf te krijgen, rust te vinden maar juist ook kracht. Daarnaast houdt het natuurlijk ook mijn lichaam soepel en sterk.

Voor de natuur ben ik vanuit het Haarlem naar Arnhem verhuisd. In mijn vinyasa lessen maak ik ook graag gebruik van de natuur. Van de invloed van de seizoenen en van de elementen uit de natuur.

WhatsApp Image 2023-08-11 at 12.12.27 (1)