Docent: Maarten van der Woude - Woodworks Yoga 06 - 244 399 80
 

onze docenten

Maarten van der Woude

“Oefening baart kunst, kracht door toewijding!”

Over Maarten

Op latere leeftijd heb ik yoga ontdekt, vanaf de allereerste les op de plaatselijke sportschool voelde ik dat hier iets speciaals aan de hand was. Zo flexibel als een ijzeren pijp, m’n knieën aanraken was al een heuse uitdaging. In die tijd kampte ik met behoorlijk overgewicht, en de docente van dienst zag er zó fit en vitaal uit dat ik besloot om het een bepaalde periode te gaan doen.

Het eerste jaar was een worsteling, wilde zo vaak als kon een les volgen. Moest vaak achteruit de trap af van de spierpijn, maar m’n lijf wist dat dit goed was om te blijven doen. Ondertussen bewuster gaan eten, en tijdens dit hele proces 25 kilo afgevallen. Totdat dezelfde sportschool het idee opperde om misschien les te komen geven. Niet zonder gedegen opleiding was mijn gedachte, en zo geschiedde.

Uiteindelijk mijn baan opgezegd om fulltime yogadocent te kunnen zijn. Elke dag opnieuw sta ik ‘s ochtends vroeg op mijn matje om mezelf te blijven ontwikkelen.

Alles wat daar gebeurt neem ik mee naar jullie, mijn leerlingen. Creatieve flows, op het ritme van je adem, Vinyasa Yoga. Langzaam langs houdingen op een verantwoorde wijze zodat lichaam en geest klaar gemaakt worden om misschien wel in een houding terecht te komen waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen.

Vinyasa, bewegen op het ritme van je adem, organisch van de ene houding naar de andere. Verschillende adem oefeningen helpen het lijf en hoofd om samen met de asanas misschien wel in een bewegende meditatie te komen.

Vinyasa level 1-2 is voor iedereen, inclusief beginners. Zoek je meer uitdaging doe je mee met een PowerYoga les, of een Vinyasa level 2-3.

Martine van Mook

“Don’t practice yoga to get better at yoga; practice yoga to get better at living!”

Over Martine

Ergens in de tweede helft van 2016 stapte ik voor het eerst de mat op. Voorzichtig, aarzelend maar vooral ook hoopvol en nieuwsgierig. Op dat moment zat ik diep in een burn-out; ik was mentaal, energetisch en fysiek totaal opgebrand. Ik voelde dat het roer om moest en na een paar proeflessen merkte ik dat mijn overtuiging “Yoga is niets voor mij” begon af te brokkelen.

Die uurtjes op de mat kwam ik uit mijn hoofd en leerde stap voor stap te ontspannen. En ik nam dat ook mee in het dagelijks leven náást de mat.
Ik heb ervaren hoe ik mede door yoga te beoefenen heb geleerd om te ontspannen tijdens inspanning, te voelen hoe ik het beste voor mezelf zorg en om zonder over mijn grenzen te gaan ze wel te verleggen.

Mentaal ben ik veerkrachtiger dan ooit. Lichamelijk ben ik sterker en mobieler dan ik ooit was en de 14 kilo die ik ben verloren komen er ook niet meer aan. En de energie die ik nu heb zet ik met alle liefde in om door te geven aan anderen wat yoga mij gebracht heeft. Dat voelt voor mij als een groot voorrecht.
Een quote waar ik veel inspiratie uit haal is:

Don’t practice yoga to get better at yoga; practice yoga to get better at living!

Leen Kanis

“Ik voel me altijd heerlijk na een yogales!”

Over Leen

Mijn naam is Leen Kanis (35 jaar) en ik ben gecertificeerd yoga docente (erkend door Yoga Alliance RYS-500) en massage therapeut. Mijn interesse voor yoga, meditatie en ander lichaamswerk werd rond mijn 20e gewekt toen ik op zoek ging naar een manier om om te gaan met stress. In die tijd beoefende ik fanatiek Pilates en los daarvan mediteerde ik.

Toen ik erachter kwam dat deze twee in een yogales samen kwamen was mijn passie geboren. Ik voel me altijd heerlijk na een yogales! Yoga is voor mij de ultieme manier om uit mijn hoofd te komen en rust te vinden in lichaam en geest. Door mijn lichaam schoon en fit te houden ontstaat van nature een voorkeur voor gezond voedsel en kan ik signalen van stress eerder opmerken. Yoga werd steeds meer een manier van leven dan alleen een work-out.

Dit leidde ertoe dat ik 7 jaar geleden mijn baan heb opgezegd om me fulltime te richten op yoga en de opleiding tot therapeut. Op dit pad kwam ik de liefde van mijn leven tegen (ook een yogi) waar ik inmiddels 2 zoontjes mee heb gekregen. Stijlen waarin ik lesgeef zijn: Ashtanga Vinyasa, Vinyasa Flow, Yin Yang Yoga, Yin Yoga en Restorative Yoga. In mijn lessen besteed ik graag aandacht aan ademwerk en zodra het kan pas ik Reiki toe tijdens een yin les of geef ik een korte massage tijdens de eindontspanning.

Annemarie Prince

“-“

Over Annemarie