Docent: Maarten van der Woude - Woodworks Yoga 06 - 244 399 80
 

onze docenten

Maarten van der Woude

“Oefening baart kunst, kracht door toewijding!”

Over Maarten

Op latere leeftijd heb ik yoga ontdekt, vanaf de allereerste les op de plaatselijke sportschool voelde ik dat hier iets speciaals aan de hand was. Zo flexibel als een ijzeren pijp, m’n knieën aanraken was al een heuse uitdaging. In die tijd kampte ik met behoorlijk overgewicht, en de docente van dienst zag er zó fit en vitaal uit dat ik besloot om het een bepaalde periode te gaan doen.

Het eerste jaar was een worsteling, wilde zo vaak als kon een les volgen. Moest vaak achteruit de trap af van de spierpijn, maar m’n lijf wist dat dit goed was om te blijven doen. Ondertussen bewuster gaan eten, en tijdens dit hele proces 25 kilo afgevallen. Totdat dezelfde sportschool het idee opperde om misschien les te komen geven. Niet zonder gedegen opleiding was mijn gedachte, en zo geschiedde.

Uiteindelijk mijn baan opgezegd om fulltime yogadocent te kunnen zijn. Elke dag opnieuw sta ik ‘s ochtends vroeg op mijn matje om mezelf te blijven ontwikkelen.

Alles wat daar gebeurt neem ik mee naar jullie, mijn leerlingen. Creatieve flows, op het ritme van je adem, Vinyasa Yoga. Langzaam langs houdingen op een verantwoorde wijze zodat lichaam en geest klaar gemaakt worden om misschien wel in een houding terecht te komen waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen.

Vinyasa, bewegen op het ritme van je adem, organisch van de ene houding naar de andere. Verschillende adem oefeningen helpen het lijf en hoofd om samen met de asanas misschien wel in een bewegende meditatie te komen.

Vinyasa level 1-2 is voor iedereen, inclusief beginners. Zoek je meer uitdaging doe je mee met een PowerYoga les, of een Vinyasa level 2-3.

Direct contact