WoodWorks Yoga Arnhem | Gratis Proefles? Maak een afspraak! - Vinyasa Yoga
 

Vinyasa

Vinyasa yoga voor creativiteit en inspiratie

Wat is Vinyasa Yoga?

Vinyasa staat ook wel bekend als Vinyasa Flow Yoga en is als stijl geïnspireerd door Ashtanga en PowerYoga. Typerend voor deze Yogastijl is dat Vinyasa zich erg laat leiden door spontane creativiteit. Het kan zo zijn dat bij deze yoga vorm opeenvolgende houdingen elke keer weer veranderen en is dus erg dynamisch. Een docent neemt hierin de leiding en zal zonder tussenpozen van de ene naar de andere beweging manoeuvreren, wat op zich al een mediterende werking heeft. Hierbij wordt niet te veel aandacht besteed aan de exacte uitvoering van een bepaalde houding maar meer aan de algehele “flow”. Bewegingen worden vaak geïnspireerd door muziek, seizoenen, avond of ochtend en het algehele heersende gevoel. Bij Vinyasa speelt creativiteit en het loslaten van bepaalde kaders en blokkaden een rol en zal dus nooit helemaal hetzelfde zijn. Creativiteits is immers spontaan en authentiek.

Yoga en Pilates

Voor wie is Vinyasa?

Vinyasa is een dynamische en actieve vorm van Yoga. Omdat de leiding bij Vinyasa yoga bij de docent ligt is Vinyasa laagdrempelig om in te stappen. Het biedt echter wel een basis voor mensen die willen werken aan een eigen manier van bewegen (flow) wat creativiteit, en dus het loslaten van kaders, vergt. Vinyasa kan een leuke uitdaging zijn voor mensen die moeite hebben met loslaten, of voor mensen die weer inspiratie willen vinden. Verder is Vinyasa bij uitstek geschikt om het lichaam los te maken door flexibiliteit te creëren en spontaan in nieuwe houdingen terecht te komen waarvan je misschien dacht dat je ze nooit zou kunnen!

Vinyasa bij WoodWorks Yoga

Vinyasa wordt gegeven door Maarten, de oprichter van WoodWorks Yoga. Maarten helpt jou tijdens Vinyasa om creatieve flows te vinden en ‘ out of the box’ te denken. Dit kan op diverse niveaus. Begin jij net? Dan is Vinyasa level 1 of 2 prima om in te springen. Ben je al wat verder? Dan vind jij je uitdaging tijdens Vinyasa level 3. Natuurlijk is het ook mogelijk om persoonlijk les te krijgen die helemaal op jouw niveau en achtergrond wordt gebaseerd.

Vraag een proefles Vinyasa aan bij WoodWorks Yoga

Heb je interesse in Vinyase Yoga? Neem dan snel contact met ons op en vraag een proefles aan! Je kunt contact met ons opnemen via info@woodworks.nl. We zien je snel tijdens één van onze Vinyasa lessen!

Yoga Pilates Arnhem