WoodWorks Yoga Arnhem | Gratis Proefles? Maak een afspraak! - Ontdek Yoga
 

Yoga

Ontdek het effect van yoga bij Woodworks Yoga!

Wat houdt yoga in?

De term yoga komt uit het Sanskriet (Oud-Indiaas). In het Nederlands zouden we dit vertalen naar het woord ‘verbinden’. Met ‘verbinden’ wordt hierbij het verenigen van lichaam en geest door ademhaling bedoeld. Yoga gaat niet uitsluitend over fysieke houding en oefeningen om zowel lichaam als geest sterker en gezonder te maken. Dit is nog slechts een kleine deel van de aspecten van yoga.

Het belang van ademhaling

Ieder persoon ademt dezelfde lucht in. De adem is de levensenergie (pranayama) die nodig is om te kunnen leven. Al vroeg werd ontdekt dat de ademhaling een brug vormt tussen geest en lichaam. Ofwel; een verbinding tussen je denkprocessen en fysieke ervaringen die meten hoe jij je geestelijk en lichamelijk voelt. Voel je je bijvoorbeeld gejaagd, dan merk je dit terug aan je ademhaling. Dit gevoel wordt veroorzaakt door een versnelde ademhaling.
Je onderbewuste seint je lichaam in dat je moet overschakelen op een zogenaamde ‘fight or flight’ modus. Geen zorgen, dit is een natuurlijke reactie van je lijf. Je spieren krijgen extra kracht om uit de benauwende situatie te komen. Is het echter zo dat je constant snel ademt? Dan is wel reden tot zorg. Dit verstoort namelijk je hormoonhuishouding. Door snel te ademen, produceert jouw lichaam een teveel aan adrenaline. Hierdoor voel je je constant gejaagd. Ademhalingstechnieken kunnen dit probleem gemakkelijk oplossen. Dit leer je onder andere.

Doel van yoga?

Het hoofddoel van yoga is zorgen voor een verbinding tussen lichaam en geest door middel van de ademhaling. Maar wat heeft dit voor effect op jouw dagelijkse leven? Yoga wordt van oudsher gezien als een filosofie, of levensstijl, die je een gelukkiger leven biedt. Een leven in rust, vrede en geluk. In onze huidige maatschappij staan we bijna niet meer stil bij vragen als: wat doen we hier op aarde? En wat is het doel van ons leven? Onze gedachten gaan teveel uit naar ons werk, de zorgen die we hebben, en naar materiële zaken. Allemaal dingen die je weerhouden om echt in jezelf te kijken en hoe het gesteld is met jouw geest en lichaam. Wanneer heb je voor het laatst echt niets gedaan? Uit een soort angst om ons verveeld te voelen, grijpen we telkens naar de smartphone, kijken we tv of zitten we achter de laptop. Dit zorgt ervoor dat we van de wereld om ons heen geïsoleerd raken. Hierdoor raken we gestrest, depressief, verveeld en ontstaat er overgewicht of krijgen we andere fysieke klachten. Eigenlijk weten we niet goed waar we mee bezig zijn. Er is geen doel wat ons voldoening geeft. Je kent vast wel het fenomeen ‘midlife crisis’, waarbij mensen tussen de 40/50 jaar ineens allerlei andere dingen willen doen of gaan kopen, omdat ze het gevoel krijgen dat er meer uit het leven te halen is. Tegenwoordig wordt er zelfs gesproken van een ‘quarterlife crisis’, waarbij jonge mensen rond hun 25ste al dit gevoel hebben. Het gevoel van leegte probeert men op te vullen door het kopen van allerlei spullen, terwijl dit niet het juiste middel is om meer geluk en voldoening te verkrijgen. Je komt niet in contact met jezelf en de wereld om je heen. Die connectie met jezelf, dat spirituele bewustzijn, is wat je nodig hebt. Door een gebrek hieraan, voel je dat er iets ‘mist’ in je leven en dat gevoel geeft een leegte aan, waardoor je misschien in een depressie raakt. Dit spirituele bewustzijn ontwikkel je door yoga. Je leert een connectie te maken met jezelf (lichaam en geest) en het gehele universum.

De diverse yoga varianten

Er bestaan diverse varianten van yoga. Zo worden Vinyasa, Power Yoga, Hatha, Bikram, Yin Yoga, Ashtanga, Kundalini, Iyengar en Dru beoefend. Iedere vorm van yoga kent haar eigen kracht. Wij bieden Yin Yoga, Power Yoga, Hatha en Vinyasa. Wat jouw persoonlijke doel ook is, bij ons vind je altijd een vorm die precies bij jou past. Onze gecertificeerde docenten begeleiden jou hier naartoe. Maarten, onze oprichter, zorgt ervoor dat jij jouw creatieve flow in zijn geheel zult ontdekken. Ook leert hij je houdingen aan die je zelf nooit voor mogelijk had gehouden. Ondersteund door een ervaren team bereik je nieuwe hoogtes of vind je de rust in jouw leven weer terug.

Yoga Pilates Arnhem

De voordelen van yoga

Yoga kent vele voordelen voor zowel je fysieke als mentale gesteldheid. Zo zorgt yoga voor meer kracht, flexibiliteit en balans in jouw leven. De yoga houdingen dagen je fysiek uit, waardoor je bewuster wordt van je lichaam en haar werking. De diverse houdingen trainen zowel geest als lichaam en maken je krachtiger, flexibeler en meer in balans. De energie kan hierdoor beter door jelichaam stromen, waardoor je lichaam beter functioneert. En daardoor voel ook fitter en gezonder. Wanneer je je futloos of vermoeid voelt, kan yoga dan ook zeker helpen. De juiste ademhaling zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte in je lichaam hoger wordt, zodat je spieren en organen beter functioneren. Ook rug- en nekklachten kunnen worden verholpen. De yoga houdingen halen de spanning uit het lichaam los. De ademhaling die je hierbij wordt aangeleerd, creëert meer ruimte in je ruggengraat. Zo worden je ruggenwervels minder tegen elkaar gedrukt. Bij nekklachten zorgt het controleren van je ademhaling ervoor dat jouw spieren weer ontspannen en zodoende rust krijgen. Yoga gaat ook slapeloosheid en stress tegen, maar bovenal voorziet yoga in een gevoel van voldoening. Door in contact te komen met jezelf, kom je even los van het hectische leven en sta je meer stil bij de wereld om je heen. Zowel jij, de natuur en de mensen om heen staan nooit stil. Yoga brengt meer verbondenheid met het universum en geeft je meer voldoening van het leven.

Echte aandacht voor jou

Wanneer je kiest voor yoga bij Woodworks Yoga, kies je voor het beoefenen van yoga in kleine groepen. Dit zorgt ervoor dat wij jou echte aandacht kunnen geven. Onze groepen bestaan maximaal uit 20 personen. Ook heb je de keuze om privélessen te volgen in onze prachtige yogastudio. Bij onze groepslessen vinden wij samenwerking op kleine schaal van groot belang. Hierdoor ontstaat er een fijne en vertrouwde sfeer. Dit maakt dat onze yoga oefeningen ook daadwerkelijk effectief zijn en bij iedereen voor vooruitgang zorgen.

Meld je aan voor een proefles yoga!

Kun je niet wachten om te starten met yoga en wil je graag een keer een proefles bij Woodworks Yoga komen volgen? Dan heten wij jou van harte welkom in onze mooie studio in een prachtig bosrijke omgeving. Heb je vragen over onze werkwijze, de vormen van yoga die wij aanbieden of vragen over de tarieven? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@woodworks.nl. Wij hopen jou binnenkort te zien in onze yogastudio, zodat ook jij meer rust vindt en vitaler wordt. Kies voor een verbinding tussen lichaam en geest, kies voor yoga bij Woodworks Yoga!